Saturday, August 21

hey tak reti nak balik rumah ke?


i just woke up at 2pm today and i feel sooooooooooo FRESH now, alhamdulillah aku sekarang ade kat rumah rafflesia. alhamdulillah sangat sangat dan sangat.

..................................................................

semalam aku bunny and nisak pergi shah alam dgn dua tujuan iaitu berbuka puasa bersama dan membeli belah barang barang dapur. okay plan mmg banyak kali tukar. haha ni semua sebab aku kot. heeee. mula2 ary isnin aritu plan nak gerak kol 2, pas zohor, so that kt bole jalan cari brg dapur lame sikit and takde la kelam kabut sgt. tp at last semalam kitorang gerak pas asar. kol 5.30 terpacak kat bustop tu mcm org ape tgu bas, lameeeeeee gilaaaa nak mati. around 6.15 baru bas sampai. urgh, bersempit sempitan dalam bas tu dah macam sadin aku rase. dgn bau budak2 yg baru abes kelas tu kan. mmg terbaek la weh. rawr rawr. aku terperangkap kat depan, and dekat situ jugaklah punye ramai pelajar uitm puncak alam yg nk membuang mase berbuka kat luar mcm kitorang jugak dan aku hampir muntah kat situ sebab kekurangan oksigen bersih. haha (bukankah patutnye aku pengsan tp apesal aku nak muntah? eerrrr )



aktiviti bosan di bustop. bunny asek betulkan tudung ajee.

pastu pastu, kitorang sampai pukul 7.15 and nisak terus jerit, aaaaaaaaa korang kenape lambat. merengek rengek mcm biasa la kan. haha. kelakar gila. malu pun ade gak. hesh nisak ni. immatured betul lah. haha. pastu bile da sampai kat pkns tu, kitorang terus lari laju2 gi mcd. sbb da nak buka dah mase tu. tp tempat duduk kat mcd tu dah penuh and kitorang tetibe cam 'err, nak gi mane je ni' huuuu. sedih bapok sbb dah takde tmpat. pastu ttbe je aku nampak ade org yg tak puasa dah nk blah. tp kebetulan kat depan kitorang ni ade pakcik yg muke ala ala mat saleh tp muke dy sgt kasihan sbb dy buka puasa sorang sorang. kalau aku snap gmbr dy mesti korang pun cakap muka dy mmg kasihan. pakcik tu berebut meja dgn kitorang. hesh hesh, sibuk lah kau pakcik. nasib la muka kau ni muka mintak simpati aku. haha. aku suro nisak cakap dgn pakcik tu nk duduk sini and nisak pun pergi la jumpe dan dy blablabla dgn pakcik tu. ape ntah dy ckp aku tak tau sbb aku diri jauh dari tempat tu. zzzzzzz

atlast, kitorang dpt la jugak tmpat tapi kene share dgn pakcik tu. pakcik tu mcm clumsy la. aku mcm tak selesa lak. tau la aku ni cantik, takkan terus clumsy kot pakcik? haha pakcik tu punye clumsy sampai dy tertumpahkan air dy sendiri. and mase tu aku bunny nisak terus popular kat mcd tu sbb sume org tgk kat tmpat kitorang. erkk bangga seut! hahahah. tp kesian la pakcik tu sbb air dy dah takde. but its not my fault. bukan aku yg tumpahkan air dy but sume org pandang aku semacam like im the one yg tumpahkan air dy. eeee, tak gune betul. pastu mase aku nak turun pakcik tu suro aku beli air utk dy. aku pun beli la air medium utk dy tp bunny sengal gi bagi air large aku kat dy. erkkk! bunny!! tu air aku la. seut kau. pakcik tu pulak bole tye kat bunny, 'ade balance tak?' hkelee pakcik. berkira sgt kau ni apehal? dgn budak2 je kot. balance pun nak mintak ke? eeee, aku mmg tak puas hati betul lah. tp mase pakcik tu tye bunny, aku takde sbb aku gi basuh tgn. (menjaga kebersihan youuuu. hik3) padanlah aku pelik, asal la pakcik ni tak blah2 lagi? dah habis makan pun tanak blah ke? sibuk je kat sini. rupenye dy tunggu balance dy. hahah. aku pun bole wat2 lupe tak bagi balance dy. eleh, pakcik tu yg tak malu mintak balance. keep the cen sudaa. porahh.

tamat cerita pakcik mcd yg tak malu mintak balance dari budak kecik (budak kecik youuuuu. haha). sekarang lets gone tu another topik.


bunny dah berpunya tau sekarang. fiwittttt!

okay. saya perkenalkan awek cun.
KHAIRUNNISA SAKIR, puncak perdana mari!


okay. after makan makan, kitorang pun gerak gi beli barang dapur. mase nak gerak tu mata mesti melilau lilau tgk baju cotton kan. biasa la perempuan. kalau mata tak melilau tgk baju tak sah, tp tgk baju ye bukan tgk laki. awww i sopan okay :)

dekat supermarket, aku beli softlan dgn cream crackers hupseng je. haha. gaya mcm byk je nak beli padahal 2 brg je. porah ona. nisak pulak beli telur bunny beli dutch lady (nak besar agknye) haha. yg ni nothing much sgt. takde bende menarik pun. sooo, lets gone to next. (selak muka surat. srap srap)

destinasi seterusnye, sacc mall. huh. masuk je nmpk vincci. nafsu nk shoping mule membuak buak. aku masuk pastu terus test semua kasut kat situ tp atlast bukan beli pun. saje nak main test and nak puaskan hati. bile tgk harga, terus letak balik sbb rase tak berbaloi beli. vincci, tapak keras, tak selesa and blablabla.... tak suke vincci sgt.
pastu kitorang gerak gi plaza alam sentral pulak. saje nk window malam2 ni sampai tak sedar rupenye dah pukul 10. (last bas to palam is at 9)

aku : kau tak risau ke?
bunny : aku tak risau sbb aku ade korang! (nisak and aku)
ketawa bertiga.

nisak cantik
bunny matured
saje kasi color cair, tanak dorang perasan melebih

muka punye lah innocent gila merayau sampai dah takde rase risau ke hape takde bas nak balik. haha. dekat plaza tu kitorang tgk2 baju lagi. erk, cardigan tu sgt cantik. nisak nak beli tapi takde duit. nak withdraw pulak bank pun takde duit. haha. takde rezeki la kau chak. baik kite balik bustop tunggu bas. mane tau rezeki kt kat bustop ke. haha tp tu mmg sgt mustahil lah kan nk tgu rezeki kat bustop. (oh i mean, rezeki = tetibe bas u90 datang. mmg tak lah kan. haha.) tak puas hati, bunny pegi tye driver rapid tu, bas u90 ade lagi ke tak. and mmg sah bas dah takde tapi bus nisak still ade. aku dgn bunny mmg dah redha gila gila, tak balik malam tu and duduk kat mcd, melepak makan aiskrim. tp kitorang takkan kasi nisak balik even bus dy ade lagi sbb tak fair la kan nisak balik kitorang tak balik. pftttt

soooooo, conclusion
KITORANG TAK BALIK RUMAH MASING MASING MALAM TADI. muahahahaha

happy tak? :)


muka happy tak balik rumah

tepi jalan -_-

bile dah tak balik tu, aku mule terfikir, takkan nak duduk mcd dari pukul 11 sampai pagi kot? erkk? takkan la kan. haiyoo. aku pun mule mencari langkah bernas, (bernas la sangat)
okay, aku plan gi tgk movie. then kitorang pun withdraw some money. mase tgh nak withdraw duit, ttbe je nampak bus sunway pyramid. kitorang bising2 dalam bank tu suro nisak cepat amek duit sbb nak kejarr bus sunway. tp nisak punye la siput amek duit lambat lambat sampai bus tu dah gerak dgn laju dan kencangnya meninggalkan kitorang yg dah terkinja kinja kat dalam bank ibarat errr entah. malas nak ckp. haihhh nisak nisak. -__-

2nd plan. pegi uptown.
aku tanya classmate aku yg mmg orang shah alam. dy kata uptown kat sk18. soooooo, aku dgn excitednye suro bunny tanya driver rapid camane nak gi sk18 tu. tanya2 punya tanyaa, atlast dapat la kitorang merempat di uptown sk18. wahhahaaaa, mmg best gila. UPTOWN BEBEH! SHOOPPINGGGGGGGG! WUHUU..

mase nak gi uptown tu agak scary gila weh sbb jalan dy sgt gelap, kitorang ade tourist guide tak berbayar, hehe. akak tu tunjukkan jalan gi uptown. perghh, mmg sah la kitorang lepak uptown je mlm ni. nak balik cane je, teksi takde jalan gelap. huuu. adventure gila babe. aku patut tuka title, one night adventure. fuhh terbaek.

bile dah sampai terus hilang rase takut tadi and kitorang pusing satu uptown tu sampai org dah kenal kitorang. haha. popular lagi babeeee! korang ade? HAHA. astaghfirullah ona. riak. ish ish ish (mengucap panjang sikiiiiiiiit)

yg paling lawak and memalukan bile bunny nak beli baju.

bunny : bro bro.
bro tu tak pandang
bunny : hey bro. eeee (pandang kitorang buat muke)
bro tu buat bodo lg
bunny : (tak puas hati lagi.) abang, baju ni berapa?
bro : eh eh, tak keje sini la.
bunny : (terus pandang belakang gelak2 bagai nak gila.)

hahaha. malu gila kot. pastu bunny nak jugak tye harga baju tu. dy gi cari abang yg jual tu

bunny : abang bang, baju ni berapa?
bro : ha ape dik? oh baju tu rm5 je dik. (gelak gelak)

hahahaha. malu gila weh. bunny dimainkan dgn bro yg tak jawab tadi.
korang msti tak faham kan? okay2 ona over cerita sorang2. -__- malas nak explain.

tu je la kot yg aku igt, banyak lagi la nak cerita. aku malas. pffftttt.

dah puas shoping, kitorang pun duduk melepak kat warong di uptown tu. makan makan, tengok movie errrr, cerita bohsia. haih -__- , dgr lagu raya, nyanyi sekali sebab abang tu pasang karoke punye cd, snap picturessss, banyak s sbb kitorang snap banyak sangat. haha , pastu main game, tgk nisak study. huhh, sgt membuang masa ye anak anak. astaghfirullah..

kitorang duduk situ sampai pukul 4lebih. aku tak perasan pun kitorang last customer kat situ. haha sampai abang2 tu terlepak kat kerusi belakang baru kitorang angkat kaki bontot ape sume blah dari situ. and and woooottt wooottt! ade budak kene ngurat. haha. nisak kene ngurat dgn abg kat situ. dy tye ape ntah. wooooottttt nisak hot stufff! wikikii..

mase nak balik tu, mmg sumpah aku takut gila sbb kedai2 sume dah tutup, and kitorang dah tak tau nak gi mane. merempat la katakan. nak duduk surau gelap pulak and di sekitar ramai lelaki. kalau kene culik mmg urghh, terbaek la beb. popular lagi kitorang. haha. korang ade? HAHA

atlast kitorang lepak balik kat uptown tu tp kedai makan yg lain. ramai yg tego weh, pehhh rase malu yg amat la gilaaaaaaaa! muka dah tebal je. huhu

pukul 5.20 kitorang gerak balik gi bustop. jalan mmg sumpah gelap lg mase tu so, kitorang benti kat tepi longkang depan pondok pak guard, duduk situ gosip gosip. haha korang bole bayangkan tak macam mane keadaan kitorang? sadis kan? macam anak anak terbiar. huhu.

............................................................................................

ona dah malas nak cerita banyak banyak. penat. nak dekat dua jam mengadap laptop, menaip blog ni. so, aku harap korang bace and feeeeeeel it.




mase sampai je seluar dah kotor sebab aku pijak lecak. bunny kene tempias sikit. haha. abes seluar LEVIS dy nyah. wakaka

nisak study computer. esok test malam mendajal.

take 1

take 2

take 3

take 4

take 5
okay, dah start ngantok

take 6

tepian jalan

last snap before gerak balik

ni nak kasi satu nasihat.
sometimes, korang kene buat bende bende adventure mcm ni. once in a lifetime je. kene cube bende baru so that korang ade experience yg best. kene berani okay!

nnt kalau ade benda baru yg korang buat, bagitau la kat sini tau. share with us.



bye! pen off



12 comments:

  1. erk nak terberak ke? haha
    sampai rumah pukul 8pagi. cooool tak?

    ReplyDelete
  2. i LIKE it so mUCHHHHHHHH!!!

    ReplyDelete
  3. ble mse amek gamba ko nk terberak ni doe.?
    korg smpy uma kol bape?

    sory. sala amek profile roomate ak lak kat ats tu~

    ReplyDelete
  4. ta phm la chak kw ckp pe ni

    ReplyDelete
  5. ak smpy kol 7.40 babe.
    bas korg smpy lmbt ea? ak blq korg blq gak ke?

    ReplyDelete
  6. susa sgt ke nk paham??

    ReplyDelete
  7. ape la bunny ni. kat atas tu kan ade budak name cute virgo comment, tu yg nisak kata dy salah amek profile. ayoyooo..

    nisak, kitorang sampai umah kol 8. bus dtg dlm kol 6.50 camtu. shah alam ke palam kan mmg satu jam. sbb tu sampai kol 8.

    ReplyDelete
  8. masyAllah............
    npe la k0rg nie......
    ak yg bce nek rsau je...
    d0n't d0 it again....
    byk bnde bleh jd der..
    y0u'all gurls//DANGER si0t..
    silap2 ad yg ms0k paper plak..
    kte xtau ap jd lps nie..
    but.,y0u'all mmg GILE BABENG der..
    chaiy0k2..
    kpd awk2 sume.,sy bg 10 mrkh..

    ReplyDelete
  9. apek0_0..
    haha!dpt 10 marks ke weh?ish3~kitorg pn tataw cne bule jdk cmni.at first tu mmgla takot.tp da ada ona dgn nisak ak jdk berani mati lak..

    ona..siyes doe!kw kn tny ak ak ta risau ke?ak memang ta rsau 1 korang dua mangkuk ad.so tadela ak sengsorang. 2 ak rasa mmg ak sngaja lmbt2 jln bia bus tglkn kiter..siot x? 3 ak taw ade pny mcd 24hours, kopitiam..masjid pn ad kt situ.sepatutnya ak mesti ada rasa tkut kn..mgkin ak dah heartless rndu kt uma..stress sgt smpi bule wat kejakeja cmni..

    ReplyDelete
  10. 10/10 tuu~
    cayalah apeko_o..hahahahak
    buny ak twu ko xsusa ati, serious ak pon x..so ko xya risaw sbb ko bkn ad heart probs or anything k~

    n kpd korg babun berdua xya risaw psal test ak..ak sendirik tanggung.keheheh..
    brani mati doe~
    korg seret ak mcm mne pon ak ikot jugak aslkn ad korg n korg xdorong ak wat RONGGENG suda~
    hehhek

    ReplyDelete
  11. hehe.,, gler erk pnglmn korg ni.,, best jerk bce.,, p ngeri gak.,, sbb korg lalu jln yg snyi n glp.,, mlm2 plak 2.,, eish,xpelh.,, yg pnting korg slmt.,, hehehe.,, take care ea kt sne.,, :)

    ReplyDelete
  12. korunk mmg gler dasyaht,,hahaha

    ReplyDelete