Saturday, May 29

hallu~

bismillah..
assalamualaikum w.b.t..

ngee..korang!aku cuti ni..ade kat batu pahat terchenta..setelah 3 minggu berhempas pulas, mengerah kudrat wanita yg lemah lembut ayu..ahernye aku dapat jugak balikk..sepanjang aku kat sane, pergh!satu aje yg aku tak tahan..bau DEDAK ayam!korang bayangkan lahh..aku sampai2 aje aku da bau..tp aku bule tahan lae..then, bile da jumpe geng2 tigs kat sane..aku pon beria-ia cakap bau dedak..kesudahannye aku kena gelakkan..kuang asam punye rafiqah & co.

dua 2 ari pas tuh, aku da stat batuk2, sakit tekak..cuak gak kalo aku kena simptom h1n1..hahha..poyo2..weekends kat sane aku demam pulak..tp cam bese, aku kan kuat..tader makan ubat pon(psl aku ingat lae pesan puan rudziah mase form 3"tak bagus makan panadol")demam tuh 1 ari aje..tp selsema sampai 1 minggu lebih..hingus menguasai rongga hidung aku..budus tauu!

cukuplah psl ayam yg bachin tuh..aku nak cite pasal perkampungan dak tigs di LONDANG!hooray~ haha..time orientasi tuh
aku jumpa dak2 tigs..tetibe rase cam alumni pon ade..wakaka..ade dalam 21 ORANG!rajin gile aku kumpul2 nih..tp tak rase syiok sgt, pasal korang tader..geng nak wat dajal tak meriah..terpakse lah aku kontrol ayu semacam..terkepit2..yerkk!seb baik ade AFIQAH anak cikgu zainal..beliau lahh yg telah menaikkan semangat aku, menceriakan suasana..sayangnye, aku tak same blok, kuliah, praktikum dan tutor dgn die..tapi takpelah, asal ade geng..

selain dak2 tigs yg 1 batch ngan kiter, ade gak dak tigs spm08..basma, kila, yana..tu jelah kot yg aku kenal n nampak..oo ye, basma 1 kuliah, praktikum, n tutor ngan aku..so, kitorang cam rapat gak lahh..kwn2 kelas aku pon oke2..aku jadik bendahari kelas..haha..18 orang aje, so taderlah takot sgt nak pegang duit..pasal duit pulak..sekarang da kena berjimat cermat..tak bule boros..makan pon kena kawal..ni yg lemah tau..aku kan kuat mmakan..cam takot jugak kalo aku tumbang kat tengah jalan..tp afiqah ckp takpe, ty ade mamat2 yg sambut..chewah!berangan..kalo ade yg nak sambut..

oke..aku rindu korang lahh..camne nih?kat dorm pon aku senyap aje..tp kalo rase2 nak besuare tuh, keluar jugak kenyemprengan aku..hahha..bile aku bace post korang, sume ade tulis takotlah, godaan, pengaruh..aku pong..tp rase nye insyaAllah tader pape, sementelahan kiter sume tulis sebagai langkah berjage2..bagus tuh!kirenye, mase korang post sume da mengingatkan diri masing2 n kawan2..camnilah~kawan aku sume baik2 kannn..

kesimpulan yg terbelit2, hendaklah kiter bersama2 menuju ke arah kualiti hidup yg lebih baik dari harini..sesama mendoakan 1 sama lain..study tol2..jgn keje asek cucok duit cam madihah n aten time kat hostel dulu..hahaha..
sekian..
i sayang uolls..
bukan tanak contact, tp memikirkan kewangan yg tak stabil..

Kolej Matrikulasi Melaka~
namamu harum di Malaysia,
dihempas badai tetap teguh setia,
karisma, maju mulia~~~~

sampai mase nnt aku nyanyi live utk korang..
muahaha..
wassalam..

Sunday, May 23

pretty boy..~


2ne1 - *Pretty Boy*

hey pretty boy
You ain't got nothing on me
Hey ladies (Yeah)
Let's go

In order for you to never have thoughts on looking at someone too much
I'll steal both of your eyes' gazes and spill them in my heart
Wanna flow with me? I can do that
Wanna dance with me? You can do that
Don't mistake me to be the same as other girls
Who am I?


You're gonna pay for seeing me as easy, just because I'm young
I could easily take away your heart in a moment, like 1 2 3 4
Now a bit more truthfully, please stop your games
Time is the issue, boys, boys
Gonna make you mine mine

We have to hurry, I can't feel the regret
I'd rather it be you than miss out
Inside the tension, my mind feels like it's in a trance
Wake up, I've won the game

Hey pretty boy, you're lacking something
You don't have any charm, you're just pretty
Hey pretty boy, put some effort into it
More like a man, more with personality
Ch-ch-ch-change yourself

Now throw your hands in the air
Wave 'em like you don't care
Now throw your hands in the air
And wave 'em like you just don't care

Confidence is good, you're fair
But it's embarrassing where you're weak
Please show me some strong charms
I like bad boys, soldier type

it's okay if you're not too tall, like Napoleon
Like a bad boy who'll take over the world, don't hide like a coward
That's right, the one I need is a black knight

Hey boy to the left to the left
Pretty boy who's full of it, move to the left
I feel it all day, smiles without sincerity
Your style isn't appealing

Outside, you're a tough gangster boy
But at home, you're a broke mama's boy

It's weak, a weak plant in a green house
Pretty boys are so out of style

We have to hurry, I can't feel the regret
I'd rather it be you than miss out
Inside the tension, my mind feels like its in a trance
Wake up, I've won the game

Hey pretty boy, you're lacking something
You don't have any charm, you're just pretty
Hey pretty boy, put some effort into it
More like a man, more with personality
Ch-ch-ch-change yourself

You're too P.R.E.T.T.Y
Don't just rely on your pretty face to steal a girl's heart
You're not for me, I'm not for you

You're too P.R.E.T.T.Y
Don't just rely on your pretty face to steal a girl's heart
You're not for me I'm not for you

Men say that girls just have to be pretty
We just have to be nice

We hope that men can be like men
You got to be a real man


Hey pretty boy, you're lacking something
You don't have any charm, you're just pretty
Hey pretty boy, put some effort into it
More like a man, with more personality
Ch-ch-ch-change yourself

Now throw your hands in the air
Wave 'em like you don't care
Now throw your hands in the air
And wave 'em like you just don't care

p/s :

ak saje je nk post. Ingat~!! jgn carik laki2 ensem. carik yg tough. hayatilah....

tehehehehehe~

_____________________________________________________________________


honestly..from : chakk~

yg cun

cantek

lawa

MELETOP!!
JGN JELES~~

kucing kuuu yg comel ..macam tuannye~ =p

Saturday, May 22

bye2 kalian :'(

anda anda dan anda..

sy skrg di kl..
sok sy daftar.
sy tak tau sy hepi or sedih sbb after nih..
kite mungkin dah tade mase nak on9 24/7 cm slalu..
means, kite sume akn semakin merenggang..

aku tau lambat laun, kite sume akan fokus kt study..
tp bukan aku nak ckp kite akn lupe each other..
but aku cume rase kte tak kan dpt spend mase slalu..
ye lah, thn ni leh di katekan thn struggle gile2 kot..
dak matriks n asasi cume de stahun ni jek nak tntukan mase depan
hurm..

tp walo pe pon, korg sntiase dlm hati aku..
take care mase kt sane adik2 ku..
doakan kejayan kite sume..
do keep in touch..
n i love ya damn2 much..

muahxmuahx..


insan biase,
bekas penolong biro akademik asputigs.
dorm permata hati
AJK kongsi gelap asputigs
anti-badan disiplin skolah
setiausaha kelab mls wt homework puan khulasah..
port lepak kt B4
anti nasi kawah
dlm kelas, tido adalah keutamaan.
mangse buru rashidah mentol


cukup lah tu. byk2 kang, nmpak sgt aku ni mulia.
oke,
daaaaaa~






Tuesday, May 18

surat utk asasian :))

daripada : madeeha syaheedah
no fon : 0123614648 *saje2 mau publish my numb*
nickname : madh@madee
email : madh5830@yahoo.com.my
password : *********
kepada : bakal asasian ipta (um,uitm,uia) *ni je tak silap aku*



*syaiton di atas akan membacakan surat ini*




yoyo wassup2 !!
dinda2, kanda2,
setelah mengarang surat utk dak2 matriks,
kini beta dtg lg utk mengarang surat utk bakal asasian ipta sprt yg di atas..

seperti yg anda2 sedia maklum,
beberapa rakan2 kite akn melangkah ke ipta pada 21 mei n 23 mei nih..
jd ni adalah surat warning pertama dan terakhir supaya mereka2 termasuk beta, berjaga2 serta mmbuat persiapan yg rapi sblm mendaftar pada hari tersebut..


peringatan pertama :
borang2 kejadah haram sume dah isi ?
medical check up dah wt ?
korg tak pki baju ea mase xray ? eeeeiiii, tak malu..hahahaha
eh, air cencin krg tu, korg amik balik tak? aku rase rugi lah aku bagi doktor tu. nt die buat baje utk pokok2 die, pastu mst subur2 pokok2 die. aku nak g klinik n mintak balik lah. huhu


peringatan kedua :
baju korg dah packing ? kalo dah, heish, smgt nak mampos.. hahahahahaha
pastikan tade brg tertinggal.
aku sebut satu2 ni, ko check dah de ke blom..
spender merah, spender biru, spender putih, spender kuning ade ? *warne2 jalur gemilang* bukti smgt kite nak masok u..
baju kurung , kebaya, kebarung, kurung kedah, pahang, johor, kurung moden sume ade ?
kalo de bagus lah. kalo yg tade tu, korg g tempah skrg jugak !
pastikan tudung2 matching dgn baju korg. jgn gedik nak buat gaye cm dok hostel dulu!
bra de ? kalo tade, amek kopiah adik korg 2. astu smbungkan dgn tali rapiah..smbung lah cmane pon asalkan bercantum. nak staple pon leh. tp makesure bwk stapler tkot nt tertanggal.
kasot jgn lupe. kasut bertutup tau. tak kire lah korg nak jename keroks ke asadi ke.. asalkan bertutup. kalo tak bertutup, slipar yg korang rembat2 kt hostel dulu tu, kau tutup ngn surat kabar atau plastik hitam. wt lah cmane aslkan nmpk bertutup.
beldi jgn lupe. sbb kt hostel kt u nt kite gune air perigi. jgn mimpi nak gune shower.
cadar pon jgn lupe bawak. kalo tak mampu set comforter baru, korg bwk lah cadar hostel kite yg warne ijau tu. yg ade lencana skolah tu. bgaye syiolll..hahaha



peringatan ketiga :
yg nak menuju ke slangor or kl, korg jgn nak menyipan atau membabun kt sane. memvavi juge jgn. pilih kawan tu tol2. kalo de dak soSIAL nk kawan ngn korg, kau pastikan die soSIAL yg kaye. kalo soSIAL kampung yg tak berduet, kau jgn kawan. tak dpt keuntungan nt.
kalo yg nak lepak2 kt mid ke kt kl ke, roger2 aku. jgn boikot aku. aku nak juge merelease tension skali skale. sape lalu um, lawat aku.
nt kal cuti, kite pulang ke desa b'same2 oke ?



peringatan keempat :
utk dak uitm, aku de tny senior aku psl brg2 korg yg korg takleh bawak. actually, brg elektrik mcm periuk nasi bagai tu, korg takleh bawak. tp kalo nak bwk pndai2 sorok. tp mase mgu orientasi jgn bawak sbb de spotcheck. bukan cik haslina atau cik linda yg wt spotcheck. amer juge tidak terlibat. kalo nak bawak cm iron tu sume, leh tp brg2 perlu ddaftarkan. satu brg rm10.

utk dak2 um, aku ngn mai je kot, brg elektrik serta lappy, bwk pas orientasi. tak perlu pikir pasal nak iron mengiron sbb mgu orientasi kite pki baju yg die bagi. baju tu akan dipakai berulang2 dan mgkin tak smpt nak basoh. so, inner bawak lebih. uitm aku tak sure lah. pastu, dak um ready utk test bi. ni yg aku plg menyampah tp redha je ah.


yg nak g asasi kat luar kl dan kawasan yg swktu dgn nye, korg berhati2 di sane ye. any problem, juz let me know oke. let me know je lah. aku takleh lah nak dtg sane tlg. hahahahaha.



peringatan kelima :
cite lagenda budak setan nukilan novelis ahadiat akashah akn ditayangkan jun nih.. so, utk mereka2 yg berada di kl n slangor, KITE TGK JUM ! hahahah. kite g kat TS . kat mid aku mls nak beratur. rmi nak mampus.





5 peringatan dr aku tuh perlu lah direnung2kan yer. lagi stahun kite on9 24 jam ye lg utk mengAPPLY upu skali lagi sambil mengenjoy dan berCUTICUTI sprt yg sedang kite lakukan skrg.


utk bakal mahasiswi utk DIPLOMA, tgu surat anda...............


sekian, dr saye,



muah.muah.muah.




......................................................................................................................................................

yg ni khas untuk bunny, dan cakk *suami n anakku*


paling seksi punyeee~






Sunday, May 16

012 3614648

greetings.

hai kawan kawan,sawan sawan,cawan cawan,lawan lawan,teman teman.

selepas seminggu saya di Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan.
let me share with u guys.
hari first je,aku da nangis sebab ape ntaa.bukan pasal homesick ke ape.tapi ntaa.biasa la budak CENGENG kannn.
malam tu kami diberi beg dan satu tudung warna cekelat yang sangat labuh.
bayangkan,tak boleh selimpang,lengan tak boleh sengseng,memang la aku asek mengeluh kan.
schedule dia pulak pack gila babsssss gua cakap lu.
heh.tapi seperti biasa gua chill jela.
tanam dalam hati,seminggu je nak kena lalui.
kat sana mereka panggil saya dengan nama ZUHAIR.hehhe.
room mates aku nama mira dengan ain tan.
mira orang first yang tegur aku.
ain ta tu anak cina convert.

(jadahnye aku cerita semua ni)

*grins.
kat sana aku selalu tanam dalam hati aku,
mana ada orang yang sempurna.
kalau aku da mula rasa macam nak menyampah kat orang tu dah ade,aku cepat cepat fikir yang orang lain pun tak semestinya boleh terima aku.
susah nak sedapkan hati semua orang kan.
manusia semua nye lain kan.
so aku punya cara,dont get too close dengan kawan kat sane.
kawan aku limit kepada room mates.
itu pun biasa sahaja.
kalau kau tak tegur aku,tak cakap dengan aku,aku pun takkan berbuat sebaliknya.itu aku.
sebab tu dah ramai orang kat sana cakap aku penyenyap. (mesti korang gelak baca part ni)

dah.cukup buat masa ni.

hahha

dah cukup cukup.

nota kaki busuk madiha,nombor kat atas tu memang antara berani dengan tidak je.hahha :))

regards,
zuhair.

Friday, May 14

indonesia

ona nak cakap ni!

ona mmg sgt excited skrg ni sebab ona dapat kawan dari INDONESIA! hehe :)

entah bile dy add ona entah.

tp tak kisah la tu sume kan tp yg penting ona mmg tersangat excited!!

hip hip horeyyy! haha

ona tahu msti ade org akan ckp cmni.
'hkelahh tu pun nk keco! aku dapat kwn dari india tak keco pn.'

ona pulak akan bls cmni.
'woi sukati aku la nk cerita ape? yg kau sebuk asal? ni blog aku. kau bace ni pn bole mati ke?!'

haha. bunyik garang maa. tp tu la saya. onah.

ona tak suke la ckp lembut2 ni. adeh, lemah den.

selingan.

pehhh! lin dan & cong wei sdg beraksi skg ni. bapak ah lin dan. POWER gila nk mati sial. dy lunyaikan si cong wei. 19-8 tu. pehh pehhhh!

tamat selingan

baiklah, ona skrg tgh chat dgn cewek INDONESIA ni.

agk tak fhm jugak la ayt dy. haha tp ona akan berusaha utk faham dgn membuka kamus. kih3

ok.tata

Wednesday, May 12

ding! ding ! ding!

alops~
arini 11 may 2010
kat dlam blik ngn laptop dpan mate

arini saya Chak tlah m'jalani inteviu di
IPGM KAMPUS TUN HUSSIEN ONN,
BATU PAHAT , JOHOR
Yippeeeeeee!!!!!!!
oleh kerana terlalu gabra gler babi...
ak pon mulekn bacaan ak pade mlm sblom inteviu tuu
mlm 2 jugak ak carik newspapers, research kat internet,
bace kamus n byk lagi
da abes bace je ak tros masuk blik tdo
ble kat ats katil
ak MEMANG SURE yang ak kne sampuk ngn jin kampus tuu
gler sengal
da pkul 2.30 PAGI!!!!! N AK STILL X LAH TDO!!!!!!!!
kalu korang nak twu la.
ARINI! ak bangun je bdan ak LEBAM-LEBAM~~~
ahahahahah
bkn lebam yg terok pon tapi pucat kowt
Anyway,
ble ak sampy sne je ak tros amek test INSAK
130 questions dlam mase 30 minutes
alhamdulillah....
ak sempat jwab ngan pantasnye
waktu group discussion..
yg peliknye.....
ak yg slalunye x banyak ckap tetibe bole muncul 1001 ideas dlam kepale otak ni
sampy satu part smue org diam...
~~~~~~~~~
*sunyi
maka, ak pon try menyampuk
ak bru nk start... ngan, "also,......."
orang perempuan tuu dy angkat tangan dy ckap
" stop, stop"
dy tros tunjuk kat dak sblah ak n sruh dy plak ckap
individually pula....
ak paaaaaaaaaaaaling
* sambung pada mase akan datang, tungguuuuuuuuuuu

Saturday, May 8

surat untuk BAKAL PELAJAR MATRIKS

Madeeha Syaheedah Hishamudin,

TP 22, Taman Pertama,

Jalan Payamas,

84900, Tangkak,

Johor Drul Takzim

8 MEI 2010








Kehadapan rakan2 ku yang disayangi dan dicintai. Apa khabar kalian ? Saya berharap kalian sihat-sihat sahaja. Tujuan saya menge'post' surat ini adalah untuk neraikan rakan2 yang akan ke matriks pada hari isnin ini. Saya berharap, rakan2 baik2 sahaja di sana.


Fazika, Fatin dan Nonad yg dirindui,




Bagaimana persediaan kalian? Semua sudah di dalam keadaan yg memuaskan? panties dan bra telah anda masukkan ke dalam beg ? Saya sekadar mengingatkan. Takut2 nanti kalo terlupa, terpaksa anda mggunakan daun pisang atau lalang untuk menutup bahagian yg sepatutnye semasa menghadiri kelas. Bukan apa, saya teringat kejadian semasa sahabat saya, Dayana, datang ke rumah saya tidak lama dahulu, semasa raya haji. Beliau terlupa membawa pakaian dalam. Maka, 3 hari beliau menggunakan bra yg sama sahaja. Nasib baik pada ketika itu beliau datang bulan, boeh lah diganti sahaja pad. tp itu masih di consider sebagai keselekehan dan menjijikkan.




Bagaimana pula dengan alat-alat tulis kalian ? sudah borong mana yg patot? Fatin guna pncil case baru ke? Beg ke kelas pula sudah dibeli? Jika belum, saya cadangkan anda membeli di TIME SQUARE sahaja kerana beg2 di situ murah2 belaka. Jika tidak, di SQUARE ONE juga boleh tetapi sedikit mahal. Tapi apa salahnye, sekali sekala.



Rakan2 sekalian,



Di sana nnt, kalian fokus lah terhadap pelajaran kalian. Jgn lah begitu asyik mengusha pakwe2 kerana saya tau, kalian semua dr sekolah yg kesemua pelajarnya perempuan. Tetapi, sekadar untuk mecuci mata, apa salahnya. Kalau ade pakwe yg mengusha kalian, kalian pastikan lelaki itu benar2 kacak dan bergaya, baru lah kalian mmberi respon positif. Jika tidak kacak seperti M.Daud Kilau mahupun Nasir Bilal Khan, kalian bo layan mereka. Kalian, standard sbgi pelajar TIGS perlu dijaga. Paling kurang pon, carilah pakwe y rupanya iras2 eman manan atau Saleem. Sesungguhnye, itu lebih bergaya.




Untuk rakan yg akan ke Kolej Matrikulasi Melaka, kalian jangan mimpi lah kalian boleh sampai Dataran Pahlaan. Dan kepada Fatin yang akan ke KMNS, anda jgn mimpi anda akan sampai ke KTM Seremban untuk berjalan2 ke Mid Valley. Semua itu hanya tinggal harapan dan angan2. Kalian bertuah kerana tidak peri ke Matriks Tangkak. Itu lebih malang kerana kalian hanya akan dpt meronda The Store, tempat sy bekerja suatu ketika dahulu sahaja. Jika bernasib baik, mungkin kalian akn terserempak dengan nenek atau ibu saya yg mmbeli barang dapur di situ.




Rakan2 sekalian, sesungguhnya saya akan merindui kalian. tetapi tidak mengapa. kesengsaraan ini hanya setahun sahaja. Kita akan berjumpa lg pertengahan tahun hadapan dan pada ketika itu, kita boleh berjimba2 kecuali budak2 diploma(hahahahaha).. Semoga kita dapat bertemu semula jika ada kelapangan. Saya mendoakan kalian berjaya di sana. Dan saya mengharapkan doa yg sama dr kalian untuk saya. Tapau kan pakwe nogori atau pakwe melaka yg kacak bergaya (Seperti nama2 yg telah di sebut di atas tadi).




Sehingga di sini shj surat saya pada kali ini. Saya mengharapkan komen atau respon dari kalian. Sampaikan salam saya buat keluarga di Batu Pahat dan di Sungai Buoh sana. Buat Fatin, takyah lah bawak mp4 baru. Bagi lah sy pinjam. Fazika pula, praktiskan tidur dengan lebih sopan dan ayu. Jika tidak, saya syorkan anda menjadi ahli gimnas untuk meneyertai SUKMA di Melaka yg akan datang. Nonad, jangan buat perangai berjalan2 tanpa pakai kain di matriks nanti. Saya takot nt akan timbul kontroversi.



Sekian sahaja. Semoga berjumpa lg. Do keep in touch. Assalamualaikum.








Yang Jujur dan Ikhlas,

Madeeha Syaheedah Hishamudin

Friday, May 7

amani


aku bet korang msti kenal budak ni.
amani *bukan nama sebenar.
gila comel kot budak nii. pehhh.

mcm anak aku akan dtg 2020 nnt. haha






aku ade cerita nk di s.h.a.r.e kan bersama.


****************


nana : kak husna, amani tu kawan nana

husna : yekee nana?

nana: *hangguk dgn semangat

husna : wuuuu! kenape nana tak berlakon jugak?

nana : *diam tanpa bicara.

husna bisik kat mak : nana jeles tak dpt berlakon. sbb tu diam je. haha







oke. ni la dy nana *bukan nama sebenar



rase rase, sbb ape dy jeles?

jawapan : sebab dy rase dy lg cantik dari amani.
dan dy nk jugak glamour mcm amani
. hahahahahahah.

nana oh nana. kau tak berlakon pn aku sayang jugak. kau lg comel dari amani laa. jgn nanges lg bile tgk cerita adamaya ea.
haha. lawak la kau nana.

nah! amek ni nana.
special for you!







feedback for nisak

.N.I.S.A.K.

ak pn rase chak pe yg rse..frankly speaking..gua pn mmg tkot na gi sne..jaoh gk tu..kter kwn..saling bg pointer..

MEMANG!!!!!

law ak nmpk kw cm ta betol ke..huyung hayang ke..ak SEPAK kau!!
pastu..kw pn law nmpk ak TER hisap paip ke..terajang je ak kt situ.. kw niat lah gi sne tuk stdy..bpe byk duit parents berhabis tuk kw sorg..silap2 5 rbu ad x..haha!
slalu la tgk ak..kter kn ber JIRAN..
cuti..kter blk sme2
ea.kw tnjuk ak jln blk aw..mne lah twu ak da ilang arah ke..
kter da terbiasa wt jahat kt skolah..ak tkot je TER bwk2 gi sne..
law kw ad probs..ctc ak..kte borak..tak pn webcam ke?
da maju kn..tmpt kw tu da la wireless dy tiptop na mmpos kn..





presented to u by farhani..




aku sedey~~

posted by chak
luahan ati ak nih
jgn brani2 nak komentar yew

ak kat nilai dlam brape arini
so ak memg la x on9 n tak twu ak dpat kampus mne..
bpak ak pon tepon n dy ngtwu yg ak dpat kat kampus shah alam
kat puncak perdana
ak pon x twu la asl dy ade banyak sangat puncak
perdana, alam, pasni mesti dy nak wat puncak semesta lak
so,
ak pon termenung la sorang2
akak ak pon penah study kat shah alam nye kampus
dy cakap puncak perdana kat luar kampus uitm
so ak pon rase cam tak bes
sebab..
mm~
ak takotttttttttttttt
sesangat~~~`
gler2 punye takot la wa cakap
ak takot ble ak kat sne..
ak x boleh nak bawak diri n terjerumus dalam kancah2 maksiat
*ini aku cakap bukan maen2
aku slalu bace novel, mags, papers
ramai budak2 yang study
study x brape tp SEX POWER GLER
aku tawu aku ni jenis yang cmne
maybe koranga nengok aku bkn cam dak2 yang jenis TERPENGARUH
tapi...
korang twu la aku ni cmne kn
aku ikot pkran ak je...sbb kalu aku ske ak buat
n bende2 cam yang x elok ni memg la aku ske
korang pon penah nengok kte nari2
kta wat EXOTIC DANCE
smue tu..bende2 yang bes
jadi...
ak memg la x twu camne nanti jadik kat ak
ak harap korang tolong la ak
BUDAK2 YANG DPAT PUNCAK ALAM !~
kalau korang nampak ak cam jalan terhuyung hayang
mabuk
mamai
gler smue tu
korang TOLONGLAH!
tampar
sepak (kaki n tangan)
tendang
bagi TAZKIRAH
aku memg sangat mengharapkan pertolongan korang
aku rase~
bile aku kat sne akn ade byk kwan baru
kalu korg dpat firasat la kan...*yg x baek psal kawan2 aku tuu
korg bgtwu la aku supaya aku boleh wat PERSEDIAAN
agar tidak terdorong dalam melakukn maksiat.........
aku bkn orang yg SANGAT baek,,sbb tuu la korang sebgai kawan aku boleh tolg aku nti
KERANA
1. kalau korang berada dlam situasi yang same seperti di ats aku akn react sebgai kawan
2. aku nak kte smue berjaya bkn jual karipap kat tepi jlan * aku x kate keje tu hina..tp sbgai sampingan aku x kesah..sbb kte smue harpkn yg terbaek kan?
3. GODAAN ade kat mane2 pon..aku harap korang x ikot same
terima kasih,
kerjasama anda amat diharapkan

Wednesday, May 5

Pengesahan ke u.......

ke hadapan kekanda2 dan adinda2 kami sekalian...

duduknya kami di sini nk update kte punye blog...

disamping mengesahkan kemasukan u...

dah nak jadi siswazah ke?????

ahakz!geli benar rasaye...

walaupun tak dapat menjadi ustazah,siswazah pun layanlah...

biarlah kami merahsiakan diri ini agar korang tak tau kami siapa...hahaha..

tp,ada jugak clue utk mengetahui diri kami ini,,

kami berada di cc yg mencekik duit sejak kami masih bayi lg,,,iaitu

SAUJANA ...........black water

kalau pandai,tekalah kami................tutttttttttttttttttt.....(talian meninggal-act,tak cukup duit nak byr kat cc ni...)

Monday, May 3

pity on who? n mimpi ak mlm td..

hye KORANG!!
ak nk citer smlm sdaremara ak rmi dtg uma ak..nk dijadikn story..ibu ak suh beli sayur nk msk sup..so..ak ckp suh ayah yg bli lah bu..then..ibu ak suh amek duit kt purse dy..pastu..ak tglkn je ats meja ruang tamu tu..ak igt kn safe..yela..trust kt fmly ak..pastu..noon je da ilang..ak igtkn cuzin ak yg ZAFRAN tu yg wt men..bab dy asal nmpk brg pelik je..dy simpn..tak pun..buang je mne2..ibu ak pe lagi..

NGAMOK LAHH!!

Nsb bek ta kne tibai ngn ibu..kena mrh je la..ak+ayah+adik+nenek+antypah+aus kne kerah crk stu uma..da lah bnde kecik+wane itam..kelibat bnde tu pn mmg ta nmpklgsg lah..hwaaa!ak pn csrik2 ayam bab hati ak ckp..USELESS..mybe da ade outsider yg amek..

ntah2..da ader org yg amek kot..pntu da la nganga besor lak tu..risky la org nk msuk snyp2 then2 dy capai je..isk3~

yelah..org kater gerak hati pompuan ni sometyme BETUL..tp..i've done some research..

KEPUTUSAN:

gerak hati ak mmg taleh pki..da byk kali ak target smthg..tp totally WRONG ye rakanrakan..
is that means yg ak ni bkn PEREMPUAN???
hwaaa!!!

korag da 5 years a row kn ngn ak kt hstl..mstyla ak ni pompuan kn..
kn?
kn?
kn?


so, shuld pity on who?

NEXT STORY....

ak dpt asasi sc gunaan kt PUNCAK ALAM, uitm..

farhani shouts>>>>>

K.K!!!!
wait for my arrival!!!

ak konpius sgt2 bab tu link dgn engineering kn?
ak rse tu da mcm nyimpang jao je dr cta2 ak tu..hwaa!
then..mlm td..ak buat istiharah..ak mimpi matrik+uitm..ader someone ckp..

"uitm shah alam bagos weyh..ipta bgus tu.."


korg rse tu petunjuk ALLAH bg ke setan yg men2 kn ak..ak bgn2 je dr mimpi tu..mcm da pg around 3am kot..org kter law mimpi2 pg ni..setan!!
ntala ek..bab ak ni bkn nye layak sgt ALLAH na bg petunjuk..
berbalik kpd kekonfiusan ak..betol ke..asasi sains gunaan uitm s.alam ni jdk
TUKANG TERA?
yeke?
yakah?
iyeke?
korang pny rase cne?

Sunday, May 2

refleksi diri

im aifaahusna. nk buat refleksi diri sekejap ni.

syukur alhamdulillah aku dapat mcm2 tawaran selepas exam penghabisan era sekolah ni. tp ipts la sume nye. itu aku rase mmg ramai gila la yg dpt kan. so, takdelah bangga sgt. hek3

dgn berbekalkan dan bermodalkan result aku yg tak berapa nk gempak dan membanggakan ibu bapa ku, aku pn mohonlah macam2 biasiswa yg layak. antaranya JPA, TM, BNM. tp yg plg feras sekali, pye la byk biasiwa aku mohon, dpt interview cume satu je. JPA (jangan pandang atas). hkelahhhh.. poyo lak dorg ni tanak amek aku kan. haha. *demanding lak tu. tak sedar diri aku ni.

ni la JANGAN PANDANG ATAS punye ayat suro aku dtg.
bukti bukti. haha

mule2 dpt ni, aku mmg excited gila babi nk mati oh! yelaa. mase aku bace2 syarat dy tu, seriously aku ckp, aku meleleh meraung melalak dan sewaktunya dohh! tu sume sbb byk sgt kos yg aku tak lyk mohon. yelaa, nk pegi oversea kene pandai english. tp da nasib kan. english aku dpt b+. tak dpt la nk mohon. tp nk sedapkan hati, aku pn mohon jgk laa yg layak.
DIPLOMA KEJURUTERAAN KOREA. kenape korea ek? adehh. mase ni mmg aku tgh gilakan GU JUN PYO. tu yg gi mohon korea walaupun aku tahu korea pye teknologi tak sehebat jepun. tp da obses gila gilaaaaaa ngn si junpyo tu kan. aku pn mhon je la dgn harapan dpt jumpe dy nnt. pastu aku pn buat la sket2 research pasal korea, pasal jpa ni, cmne interview tu sume sumee. bile baca je, pehh! gua ckp lu. mmg seram doh. time aku bace menggigil tgn jejari kaki sume. bulu2 segala bagai pn bergoyang2. haha. cuak doh. pastu aku decide, tanak pegi intview ni. then2 kene marah gile pye babi ngn mak. pehhh, bisa siakk.

mak : asal kau tanak pegi? mak bukan nk kau pegi korea tu. mak tahu kau takkan dpt punye lah. tp mak nk kau amek pengalaman inteview. pegi je la. tu pn ssh ke? bukannye kau kene gi jalan kaki. kan mak yg hantar. ape masalahnye skg ni?

huuu., mak aku mak aku. aku takut la mak. adehh, leceh lagi nk siapkan sijil2 bagai tu sume. mak nii. tak paham2.

pastu kan mak aku merajuk doh! sebabnye aku tanak pegi interview tu. aduhai mak aku. nk disenangkan cerita, aku pn gi je la jpa tu. tak prepare pape pn kot. dtg belenggang je tanpa ilmu di dada minda. pehh, aku mmg sgt down mase tu. dikelilingi budak2 straight a bukan sng beb. pehhhhh. overall, mase interview tu mmg HANCOR LEBUR. hahahahahahah. padan muke. tp, atleast aku ade la jgk pengalaman disoal siasat. betul kata mak tu. thanks mak.



lepas tu pulak, aku dpt UTP pye invite. tp yg ni bukan tajaan. aku dpt persendirian. dua hari kene berkampung kat universiti dorang. mule2 dgr mmg excited gile. bukan sume org leh masuk suke2 kat utp tu kan. kali ni mmg aku tekad dan nekad nk pergi. siap da susun dokumen2 sume. tp ttbe je mlm before gerak tu kan, ttbe je bapak aku dtg. dy mcm syco2 aku.

abah : abah bukan ape dik. abah byk keje sbnrnye. lgpn bnde ni persendirian. bukan tajaan. abah dah penat nk tanggung anak utk ipts. abah nk anak abah yg last ni masuk ipta pulak. jd doktor. jgn la ikut jejak langkah akak2 kau.

bile aku da dgr cmtu, aku pn mcm feras jgk la. nmpak la yg abah tanak aku pegi cume dy gune bahasa kiasan. aku mmg kesian kan bapak aku tuh. dy mmg byk keje. lgpn aku mmg tak aim nk masuk utp pun. so, utk ape aku pegi camp tu kan? mmg la dpt pengalaman tp macam menyusahkan. aku tanak la kasi dorang ssh lg. so, last2 aku pn decide tak pegi. hmmmmm sgt feras sedih menyesal kecewa. arhhh!



lepastu, tgu la sampai april. tgu offer lagi.



april...

aku bgn pagi2 sbb nk online. qada tak online malam td. biasa laa, on pc je msti bukak facebook. pastu pegi home je, aku bace ramai gile yg tulis;

aku dpt melaka. haha
kolej matrikulasi melaka
anyone dpt melakaa?

adehhh, aku pn mcm cuak la. asal dorg letak post cmtu kan. da kuar ke matrix. pehh aku lmbat la seut! mane bole jd ni. ish! pastu aku dgn gelabah dan kabutnye pegi la bace2 status dorg dgn harapan dpt jumpe link semakan tu. so, keje aku senang la. takya nk cari2 kat web moe tu. pastu masuk2 no ic yg cun tu, kua la bnde ni.




dengan ini, aku ditawarkan ke kolej yg same mcm mereka2. aduhaii, same lagi. tak berkembang minda. haha. aku tak berapa nk excited mule2 tp bile aku curi2 cek kekasit aku pye matrix, baru la aku melompat2 kegirangan. hahahahahahah! dy pn dpt melaka jugakkkkk! ok, dlm otak aku da plan mcm2 yg sememangnya devil gila! hohoho.

tp bile da tgh hari tu, aku pye excited tu da hilang sbb aku mule berfikir rasional dan matang. ececehh. aku mmg tanak masuk matrix. tu aku pye matlamat sejak spm. tak kesa la dpt diploma ke hape ke, yg penting aku mmg takkan masuk MATRIX. aku pn tak tau kenape aku fikir cmtu. mybe aku rase mcm matrix tu tak bagus kot. KOT LAAAAAA.
tp aku tak memandang rendah budak2 yg masuk matrix tu. serious. aku mmg salute kat dorg sbb dorang sanggup terima cabaran belajar kat situ.

*utk kwn2 aku yg masuk matrix, aku doakan korang semuga berjaya! stdy hard. istilah stdy smart takde kat matrix tau. haha. (sukati aku je)

keputusan : ona tak masuk matrix. lgpun surat matrix tak sampai lagi pn. mmg dy tahu aku tanak masuk matrix la kot. jimat kertas dy. haha




tak lame lepas dpt tahu matrix tu. aku dpt ni pulak.


panggilan interview SPA (saya paling alim). haha. excited 60%. masuk spa ni mmg untung laa sbb lepas belajar kt terus kerja. tp takat diploma je laa. esok aku intview tp aku terase malas nk pergi.

alasan : aku tanak masuk sini. takut nnt bile da kerja tanak sambung belajar sbb kt da ade duit sndiri dan bole beli rumah sndiri. abah tak menyokong. tak prepare pape lagi.

okeh, tu antara alasan aku. bila ckp dgn mak, tanak pegi. mak dgn reaksi biasa, sukati kau lah dik. mak malas nk layan. wasting my time. pehhh, mak ni. ape laa. sepatutnye tolong la anak dy ni. dy nk serahkan segalanye kat kita plak. kadang2 aku tension dgn perangai mak aku yg cepat merajuk. korang pn tau kan. aku penah cite. hmmm. aku pn tak tahu nk pegi ke tanak.

bab ni tiada kesudahan sehingga hari esok berakhir.




lepas tu aku dpt ni pulak.


okeh! yg ni mmg paling **** seuttttttttt! penat aku tgu tgu tguuuuu tapi atlast, TAK BERJAYA! huhh? apekah? aku mmg tak cukup layak ea? aduhaii. aku mmg feras la wehh. tp takpelah. bukan rezeki aku nk jd cikgu. terpaksa la ikut plan b. hmmmm




terakhir dan perawat duka.


aku dapat UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA! hakhakhahahakkk. mmg tak sgke akan dpt sini. huuuuuu bersyukur sgt. atlast, aku tahu dah ape aku nk jd bile da besar nnt. da ade aim daaa. bagus la mcm ni. sng kerja. haha

ramai gila kot yg dapat uitm. tp tak sme tmpat laa sbb kampus uitm kan byk. tp aku nk ckp jgk. budak hostel tigs batch 05-09 berkampung kat uitm! hahahahahah.

tp kan kannnnn, sbnrnye aku nk sgt masuk um.
sbb : um pye kampus besar. pastu um antara ipta yg bgs kat malaysia. so, lecturer cnfirm2 la bgus. tp apa kan daya. aku mmpu dpt uitm je. tp ok la tu. asasi jugak. alhamdulillah. atleast aku dpt jgk masuk ipta dan dpt la aku ringankan beban mak bapak aku.



baiklah. dah kene marah dah ni. sbb dari td online je. mak aku da bising2 suro off. aduhaii.

aku nk umumkan yg aku akan masuk UITM PUNCAK ALAM mengambil kos ASASI SAINS.
skrg masanya aku nk bizikan diri mengepek barang2 utk ke u nnt. ah, excited dohh! haha. fb tu aku da jarang online sbb aku da mls nk layan notification dan request2 jadah tu. huh.

hal spa tu, aku bia je la. tp sbnrnye aku takut jgk ni sbb azim ckp kalau tak pgi interview spa tu nnt nama akan di blacklist. huh? betul ke? aiseymen mamat ni. saje je kan nk takutkan aku. grrrr.

selamat maju jaya utk korang! buat pilihan yg paling tepat oke. this is your future. jgn ikut ckp org mahupun makhluk halus. haha.

tata.






Saturday, May 1

korangg !!!!!!!!! aku dapat UM !! asasi sains hayat ! korg hepi tak aku dpt kat situ ? uhuhu

walopon tak dpt nak berkampung kat matriks melaka, kite ttp leh jumpe kan ? bunny pon kat s.alam je. haha. aku kat UM. area2 KL gak. best nyer weyh...

dlm otak ni dah mcm2 impian dan harapan tau.
*madeeha, betolkan niat kau*

tp korang, aku rase cm nak jerit2 je skrg ni. korg sume wat pilihan yg tepat tau. korg jgn ikot pilihan org len. korg pilih yg dekat ngn hati korg. kalo korg rase korg leh bawak, korg go on. kalo tak leh, korg pilih yg korg rase korg boleh. sbb kalo kite salah pilih , tkot nt tak leh nak bawak, pastu mase tu br nak melalak2 n nak nyesal.

pasni korg sume blaja tol2 tau. korg kene tetapkan goal korg dr sekarang. kalo korg yg dapat sains kat matriks or kat u, korg tetapkan dr skrg korg nak smbung ape lepas ni sbb kalo korg dah plan, korg tau pe yg korg nak n scare otomatik, korg akn pastikan korg punye usaha cukup utk capai cita2 korg. kalo korg masih tak nampak pe yg korg nak, korg kene amik mase utk pikir dr skrg.

besides, korg kene makesure korg minat dgn bidang korg. sbb dr minat tu lah yg akan buat korg bersemangat waja utk jd yg terbaek . korg paham tak pe aku cube smpaikan ni ?

piqa zainal, kau ckp ngn aku kau nak ikot pilihan parents kau.. parents kau soh g maktab. boleh je kalo kau nak pegi maktab tu. lg pon parents kau dah restu. so, skrg ni, kau kene pupuk lak minat kau kat bidang tu. berkat mak bapak + minat = kejayaan. kau caye lah ckp aku.

pastu, korg kene pcaye kat diri sendiri. jgn ckp korg tak mampu. korg sbnrnye mmg tersangat mampu kalo korg sungguh2 nak dptkan pe yg korg nak.
*nasihat utk diri aku gak*


walo kat mane pon korg nak smbung pasni, aku doakan yg terbaik utk korg. do keep in touch n go. jgn dah masok u , tros nyombong jekk ! aku tenyeh muke kau ngn cili api nt. huhu


selamat melanjutkan pelajaran korg !
*semangat berkobar-kobar*













madeeha.syaheedah.hishamudin.mdtop.daik.*tak igt dah*